EurozorgKlik om onze app te openenOpenen

Wij zijn nog hard aan het werk voor Vitaal Veluwe Polis

Kom dus snel weer terug!

Veelgestelde vragen

Vitaal Veluwe zet zich in voor een gezonde, actieve regio. Samen met partners stimuleert Vitaal Veluwel mensen van jong tot oud om zelf actief aandacht te besteden aan de eigen gezondheid. Vitaler worden én blijven. Met als resultaat dat mensen minder gebruik hoeven maken van de zorg. De Vitaal Vitaal Polis is één van de initiatieven van Vitaal Veluwe.

De Vitaal Veluwe Polis is een gratis aanvullende verzekering bovenop de landelijke zorgpolissen van NN, Menzis, Ohra, ONVZ, VGZ en Stad Holland. Deze aanvulling biedt een aantal interessante voordelen. Je ontvangt bijvoorbeeld - afhankelijk van welke zorgverzekeraar je kiest - korting op de zorgverzekering en extra dekking voor fysiotherapie en psychische hulp. 

 

Met de Vitaal Veluwe Polis ontvang je bijvoorbeeld - afhankelijk van welke zorgverzekeraar en aanvullende verzekering je kiest - korting op de zorgverzekering en extra dekking voor fysiotherapie en psychische hulp. Bovendien ontvang je voordelen die jou helpen met een gezonde leefstijl.

Elk jaar worden de voordelen van de Vitaal Veluwe Polis opnieuw beoordeeld door het bestuur van Vitaal Veluwe. Het kan daarom zijn dat de voordelen veranderen of worden uitgebreid na 2019. U wordt hiervan op de hoogte gehouden.

Als je tevreden bent met je huidige Zilveren Kruis, Avéro, ONVZ of Salland zorgverzekering, dan kun je in november en december weer heel eenvoudig via deze website de Vitaal Veluwe Polis aanvragen. 

Liever persoonlijke hulp? Neem dan contact op met Eurozorg.

Ja, dat kan. Je dient wel over te stappen naar zorgverzekeraar Zilveren Kruis, Avéro, ONVZ of Salland. Daarnaast moet je wonen en/of werken in ons werkgebied. Overstappen kan in de maanden november en december, eenvoudig via deze website. Heb je advies nodig? Neem dan contact op met de adviseurs van Eurozorg.

18 jaar is een bijzondere leeftijd. Je bent vanaf dan verantwoordelijk voor je eigen geldzaken. Op deze pagina lees je een aantal handige tips voor als je 18 wordt (of al bent). Als je alles op tijd regelt, scheelt je dat een hoop gedoe!

1. Zorgverzekering afsluiten

Als je 18 jaar of ouder bent is een zorgverzekering verplicht, afsluiten dus. In de maand nádat je 18 bent geworden moet je zorgverzekering geregeld zijn. Een voorbeeld: word je in november 18? Dan moet je zorgverzekering op 1 december starten. Ben je niet verzekerd? Dan krijg je een boete.

Vitaal Veluwe Polis

Omdat jij in onze regio woont kun je gelukkig heel makkelijk een Vitaal Veluwe Polis afsluiten. Dat is een zorgverzekering mét Vitaal Veluwe voordelen. Je hebt hierbij keuze uit verschillende zorgverzekeraars. Meer weten? Neem dan contact op met de adviseurs van Eurozorg.

2. Zorgtoeslag aanvragen

Een zorgverzekering is helaas niet goedkoop. Gelukkig bestaat er zorgtoeslag voor mensen die (nog) niet zoveel geld verdienen (jongeren en studenten dus). Zorgtoeslag is een tegemoetkoming op de kosten van je zorgverzekering. Zorgtoeslag vraag je online aan via toeslagen.nl. Hier heb je wel je DigiD voor nodig! Die regel je (ook online) via DigiD.nl.

3. Regel je bankzaken

Vaak heb je al wel een betaalrekening en een spaarrekening en staat de app van je bank al op je telefoon. Maak voor jezelf een overzicht van wat er inkomt (zorgtoeslag, geld van je (bij)baantje eventueel studiefinanciering etc.) en wat er uitgaat (zorgverzekering, kleding, uitgaan, telefoon, studiekosten etc.).

Hopelijk hou je dan elke maand wat geld over. Is dat niet het geval? Dan moet je ervoor zorgen dat je minder geld uitgeeft of meer geld gaat verdienen. En het is helemaal slim om ook nog wat te sparen op je spaarrekening, voor het geval je ineens een onvoorziene uitgaven hebt.

4. Vraag studiefinanciering of tegemoetkoming scholieren aan

Zit je op school? Voor mbo, hbo of universiteit kun je studiefinanciering aanvragen. Word je 18 en zit je op vmbo, havo of vwo? Vraag dan tegemoetkoming scholieren aan. Je vraagt dit aan bij DUO.

Let op! Studiefinanciering krijg je niet zomaar cadeau. De basisbeurs is een lening die je na je studie moet terugbetalen, mét rente! En als je je studie niet haalt moet je bijvoorbeeld ook je OV-kaart terugbetalen. Bedenk dus altijd of je het geld echt nodig hebt en houd er rekening mee dat je het moet terugbetalen.

5. Check je verzekeringen

Naast de zorgverzekering zijn er meer verzekeringen belangrijk. Als je thuis woont, ben je vaak nog meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders. Dat geldt ook als je op kamers woont en studeert. Voor andere verzekeringen, zoals een inboedelverzekering of reisverzekering, ben je vaak niet meeverzekerd als je niet thuis woont. Deze verzekeringen moet je dus zelf regelen. Dit kun je natuurlijk doen bij Eurozorg..

Handige links voor als je 18 wordt

Als je de 5 tips hierboven geregeld hebt, ben je goed bezig! Voor nog meer handige zaken die je moet weten als je 18 bent hebben we een aantal links voor je verzameld.